Lifestyle reportages…, uh wat????

Lifestyle reportages…, uh wat????

Mensen vragen mij wel eens, of ik alleen bruiloften fotografeer. Of, dat ik naast bruiloften ook wel eens portretten maak of een mooi landschap vastleg. Ja, dat doe ik ook, en graag zelfs. Het een misschien meer beroepsmatig en het andere wellicht meer voor mijn eigen ontspanning, maar alle soorten foto’s maak ik eigenlijk wel. En als ik dan vertel over een profielfoto voor linkedin die ik voor iemand maak, of een groepsfoto op een feest ter ere van iemand die 50 is geworden, dan weet iedereen wel waar ik het over heb. Maar dan de Lifestyle reportage… “Een wat??” vragen mensen al snel. Dit is toch een iets minder bekende term, zo blijkt!

verliefd-stel-op-foto

Wat is dan een lifestyle reportage?

Ik verwacht dat als je op internet gaat zoeken naar de term Lifestyle reportage, je verschillende omschrijvingen vindt. Voor mij is een lifestyle reportage een ontspannen manier om als gezin, als stel, als vrienden of in welke setting dan ook, op de foto gezet te worden. Niet in de studio maar in een alledaagse omgeving, zoals bijvoorbeeld het bos, het strand, de kermis,… verzin het maar. En dan wil ik proberen om de interactie tussen jullie vast te leggen. Een groep vrienden die elkaar al jaren kennen? Daar moet een soort trots vanaf stralen, zoals je daar als groep staat! En een mooi verliefd stel? Daar wil ik kijken of we de verliefdheid kunnen laten terugkomen in de foto’s. Niet te zoetsappig, maar wel de intimiteit, het lachen en de blikken.

lifestyle-grappige-foto-springen

Lifestyle reportage is voor mij dus een verzamelnaam van een ontspannen fotoshoot op een leuke locatie. En ik kan je zeggen; ik vind dit echt super om te mogen doen. De oprechte blikken van kinderen, de blikken tussen twee verliefde mensen, meerdere generaties op 1 foto… En ik mag daar bij zijn! Dat is toch een voorrecht?

Spreekt je dit ook aan en lijkt het je ook leuk om eens op de foto te gaan? Neem dan contact met me op!

Leave a comment