MENU

STORY ABOUT A MAN
WHO BECAME A PHOTOGRAPHER

Trouwfotograaf Erik

Ben je nieuwsgierig naar de trouwfotograaf die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op jullie bruiloft aanwezig is?

Samen met mijn vrouw heb ik twee fantastische zoons. Ik ben dol op mijn gezin, fotograferen, chocola, Frankrijk en Italië.

Als 8-jarig jongetje kreeg ik van mijn opa een camera, superleuk. Maar foto’s kregen pas echt betekenis toen ik op mijn 21e naar Australië ging. In mijn bagage zat een goede fotocamera, want dit avontuur moest op de juiste manier vastgelegd worden.

Mooie momenten vastleggen

Maar fotograferen is voor mij meer dan het vastleggen van momenten. Het geeft mij een enorm gevoel van voldoening als het beeld dat ik in mijn hoofd heb, ook precies zo op de foto staat. Gewoon dat exacte moment. Dat alles klopt: de compositie, de belichting…

Inmiddels fotografeer ik al jaren. Mijn beeld is nu ook gebaseerd op ervaring. Met het draaiboek van jullie bruiloft in mijn hoofd, bedenk ik van tevoren wat ik wil en waar ik moet staan. Eenmaal achter de camera ga ik op in het moment. De techniek gaat dan als vanzelf en ik word meegezogen in het verhaal.

Ik fotografeer jullie liefde

Bruidsfotografie vind ik fantastisch. Als professional omdat er meerdere facetten van fotografie samenkomen op zo’n dag. Als gevoelsmens omdat ik de dynamiek van een bruiloft geweldig vind. Het vertrouwen dat jullie mij geven, zie ik ook echt als gunnen. En weet je, nog steeds ben ik voor iedere bruiloft gespannen. Maar dat helpt ook. Verwacht daarom altijd full focus van mij als bruiloftsfotograaf.

CLOSE