MENU

TROUWEN EN TROUWFOTO'S

Jullie gaan trouwen. Gefeliciteerd! En nu ben je op zoek naar een trouwfotograaf. Iemand die jullie bruiloft vanaf het begin tot aan het einde op de gevoelige plaat vastlegt. Met De Bruiloftfotograaf weet je zeker dat je een professionele trouwfotograaf hebt die luistert naar jullie wensen.

Ik heb geen invloed op de omgeving of de weersomstandigheden, maar ik kan wel zorgen voor een ontspannen fotoshoot waarbij jullie kunnen stralen. Ik leg de spontane momenten vast en help bij mooie poses. Je ziet echt jezelf terug als je de foto’s bekijkt. Precies zoals jij bent, zoals jullie samen zijn.

Benieuwd hoe ik als fotograaf aan het werk ben?

Werkwijze van De Bruiloftfotograaf

INTAKE

Jullie stappen natuurlijk niet zomaar met elkaar in het huwelijksbootje en als trouwfotograaf stap ik er dan ook niet zomaar bij in. :) Laten we eerst eens kennismaken in Amersfoort of ergens anders. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar jullie en jullie trouwplannen. Zijn er kleine kinderen bij, of nog een opa of oma? Trouwen jullie voor de wet of ook voor de kerk? En zo'n fotoshoot op de dag zelf, hoe voel je je daarbij? Allemaal dingen om eens rustig te bespreken.

Pre-weddingshoot

Niet iedereen staat iedere dag voor de camera als volleerd model. En gelukkig maar, want ik maak het liefste foto's van oprechte momenten. Zo'n eerste keer voor de camera kan best spannend zijn. Dus is het fijn om alvast, middels een pre-wedding shoot, even aan elkaar te wennen voor en achter de camera. Dan weet je wat je qua bruidsfotografie kunt verwachten op de dag zelf. Mijn manier van foto’s schieten is ontspannen, nuchter en met humor. Dat helpt jullie ook om onbevangen voor mijn lens te gaan staan.

Contact

En natuurlijk hebben we voor de grote dag zelf ook nog regelmatig contact. Bijvoorbeeld om het draaiboek door te spreken. Kunnen jullie mij meteen vertellen wie Fleur is die de ringen komt brengen. Jullie kennen Fleur, maar ik weet natuurlijk niet of zij jullie jonge nichtje is of de tante met rollator. Regeren is vooruitzien zegt het spreekwoord en dat geldt ook voor fotograferen. Als ik weet wie ik voor mijn lens kan verwachten, verspil ik geen mooi moment.

"Capture the moment"

Trouwreportage

Op de grote dag sta ik op het afgesproken tijdstip op de stoep. Gewapend met meerdere camera’s, lenzen en flitsers. En niet te vergeten: water, deodorant, aspirines, tissues en nog wat andere dingen die niet alleen handig zijn voor mij, maar ook voor het bruidspaar.
Verwacht van mij dat ik in het begin wat meer aanwezig ben en dat ik als vanzelf opga in het geheel. Gedurende de dag heb ik oog voor al jullie gasten. Mijn werk is pas gedaan als de laatste foto’s zijn gemaakt.

2nd shooter

In overleg met jullie maak ik soms gebruik van het talent van een collega-fotograaf. Extra lenskracht zorgt voor nog mooiere herinneringen. Jullie worden dan letterlijk vanuit meerdere hoeken belicht en levert dus ook meer foto's op. Ook brengt een extra fotograaf extra creatieve mogelijkheden. Uiteraard is deze 2nd shooter iemand met wie ik eerder heb samengewerkt en zorg ik ervoor dat we geen storend element zijn op jullie dag!

De day after en daarna

Niets is leuker dan een sneak preview terwijl je nog in de bruiloftsroes zit. The day after stuur ik jullie alvast de eerste foto’s toe. Terwijl jullie op het strand genieten van een heerlijk drankje, maken deze eerste foto's jullie schitterende reis helemaal compleet. En binnen uiterlijk zes weken – dus nog in de wittebroodsweken – nodig ik jullie uit om bij mij in de studio een schitterende slideshow van jullie foto’s te komen bekijken en daarmee de dag te herbeleven. Een soort van premiere dus!

CLOSE